İkinci El Ev Alırken Bunlara Dikkat Edin!

25 June 2014

Uzmanlar, ikinci el ev alırken kat mülkiyetine dikkat edilmesi konusunda vatandaşları uyardı.

Türkiye İstatistik Kurumu’nun açıkladığı verilere göre, Mayıs ayı içinde toplam 48 bin 921 konut el değiştirdi. Bu kapsamda uzmanlar, toplam konut satışlarının yüzde 57’sini oluşturan ikinci el konut satışlarında alıcıların çok dikkatli olmaları gerektiklerini açıkladılar. İkinci el konut alımlarında tüketicinin dikkatli ve bilinçli olmasının önemini vurgulayan gayrimenkul uzmanları, ikinci el konut alırken evin tapu durumunun araştırılması, ev üzerinde herhangi bir ipotek ve haciz gibi bir kayıt olup olmadığının kontrol edilmesi hususuna dikkat çekti.

HİSSELİ TAPULU EVLERE DİKKAT!

Tapu durumunu netleştirmenin en kolay yolunun ise bir profesyonelden destek almak veya konutun kayıtlı olduğu tapu dairesinden bilgi almak olduğunu belirten gayrimenkul uzmanları, özellikle kat mülkiyeti tapusu bulunmayan, iskânı olmayan ve hisseli tapulu evler konusunda hassas davranılmasını tavsiye etti.

90 BİN 377 KONUT SATILDI

İkinci el satışlarının artmasının yanı sıra birinci el konut satışlarında da Mayıs ayında yüzde 10 artış yaşandı. Mayıs ayında 41 bin 456 yeni konut alıcılar ile buluştu. 2014 yılı içerisinde toplamda 90 bin 377 konut satışı ile Mayıs ayı bu yılın en çok konut satılan ayı oldu. Yetkiliker, yapılan yeni projeler ve kentsel dönüşüm projeleriyle satış rakamlarının yıl içinde artarak devam edeceğini öngörüyor.