İmar Barışı’na başvuranların sayısı 3 milyon 158 bine ulaştı

29 July 2018

Önceki gün İzmir Valiliği’ni ziyaret eden Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, burada gündemdeki konularla ilgili açıklamalarda bulundu. İzmir Valisi Erol Ayyıldız yaptığı görüşmelerin ardından, Diyarbakır ve İstanbul’da olduğu gibi bu kentteki problemleri de çözüme kavuşturacaklarını belirten Kurum, bakanlık olarak çalışmalara hızla devam ettiklerini ifade etti.

İMAR BARIŞI’NDA BAŞVURULAR 3.1 MİLYONU GEÇTİ

Konuşması sırasında İmar Barışı düzenlemesi ile ilgili de bilgiler veren Bakan Kurum, başvuruların 31 Ekim’e kadar devam edeceğini ve bugüne kadar başvuru yapanların sayısının 3 milyon 158 bine ulaştığını söyledi. Düzenlemeye İzmir’den yapılan başvuruların ise 275 bin dolaylarında olduğunu belirten Kurum, bugüne kadar hazineye 1 milyar lira kaynak sağlandığını ifade etti.

İzmir’deki yapıların yüzde 65’inin riskli bir durumda olduğunu belirten Mehmet Kurum, İzmir’den yapılan başvuruların yoğun olmasının bundan ileri geldiğini ve önümüzdeki süreçte Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olarak buradaki problemleri hızlı bir şekilde çözmeyi hedeflediklerini belirtti.

DENETİMLER DEVAM EDECEK

İmar Barışı düzenlemesinin yeni kaçak yapı inşa etme kanunu olmadığının altını çizen Bakan Kurum, bakanlık olarak bu konudaki denetimlerini sıklaştırdıklarını ve düzenlemeden yararlanmak için yeni bina dikenlere göz açtırmayacaklarını ifade etti. İmar Barışı düzenlemesinin yalnızca 2017’nin Aralık ayından öncesini kapsadığını vurgulayan Kurum, yeni yapılan yapılarla ilgili kanuni işlemin gereklerini yerine getireceklerini belirtti.