İnşaat Dernekleri Tek Bir Kurum Altında Toplanacak

05 January 2015

GYODER, KONUTDER ve İNDER çatısı altında bulunan firmalar tek bir kurum altında toplanacak.

Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER), Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER) ve İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER) çatısı altında bulunan firmalar tek bir kuruluşun altında toplanacak. Dernek başkanlarının öncülüğünde birlik için çalışmaların başladığı konuşuluyor.

Sanayi ve inşaat sektörü kıyaslaması ve inşaata dayalı büyüme 2014’ün en çok tartışılan konularından biri oldu. Başbakan yardımcısı Ali Babacan’ın inşaat sektörünü eleştirmesinden sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sektöre destek veren açıklamalar yaptı; ‘İnşaata dur demek olmaz’ dedi.

200'DEN FAZLA ALT SEKTÖR

Tartışmaların odağında yer alan gayrimenkul şirketlerinin patronları ise 200’den fazla alt sektöre olan etkileri ve istihdam katkılarıyla ekonominin lokomotif sektörü olduklarına vurgu yaptı. Son aylarda gündeme gelen tartışmalar ve yapılan yeni düzenlemeler gayrimenkul geliştiren firmaları yeni bir oluşuma itti. İnşaat patronları etkinliklerini arttırmak ve seslerini duyurmak için birlik kuracak.

Hürriyet'te yer alan habere göre; Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER), Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER) ve İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER) çatısı altında bulunan firmalar tek çatı altında toplanacak. Dernek başkanlarının öncülüğünde birlik için çalışmaların başladığı konuşuluyor.