İnşaat sektöründe istihdam yüzde 12 arttı

22 November 2021

2021 yılının 3. çeyrek dönemine ait sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörleri istihdam rakamları bugün açıklandı. Yılın üç çeyreğin toplamında çalışılan saat endeksi, 2021 yılı 3. çeyreğinde bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 13.4 oranında artış gösterdi.

Söz konusu dönemde inşaat sektörünün istihdamı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 12.3 oranında artış gösterdi.

Diğer sektörlere bakıldığında sanayi sektöründe bu dönem yıllık bazda yüzde 12, ticaret-hizmet sektörlerinin istihdamında ise yüzde 14 oranında artış yakalandı.

İNŞAAT SEKTÖRÜNÜN MAAŞ ENDEKSİNDE ARTIŞ

Açıklanan verilere göre; sanayi inşaat ve ticaret-hizmet sektörleri toplamında brüt ücret-maaş endeksi, 2021 yılının 3. çeyreğinde bir önceki yılın aynı çeyreğine oranla yüzde 44.2 oranında artış gösterdi. Bu dönemde inşaat sektöründe yüzde 40.9 oranında artış yakalandı.

Sektörlerin istihdam endeksi, 2021 senesi 3. çeyreğinde bir önceki çeyreğe oranla yüzde 1.2 arttı. İnşaat sektöründe yüzde 0.9 oranında artış kaydedildi.

SAATLİK KAZANÇ ENDEKSİNDE DE ARTIŞ

Sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörlerinin saatlik işgücü maliyeti endeksi, 2021 yılının 3. çeyreğinde bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 29 oranında yükseliş gösterdi. İnşaat sektörünün saatlik işgücü maliyet endeksinde yüzde 23.6 oranında artış görüldü.

Saatlik kazanç endeksinde ise sektörlerin toplamında bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 27.1 oranında artış görüldü. İnşaat sektörünün saatlik kazanç endeksinde ise yıllık bazda yüzde 22.4 oranında artış yaşandı.