"İnşaat sektöründeki küçülme tedbirlere işaret"

02 March 2021

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan verilere göre, 2020 yılında bir önceki yıla göre Türkiye ekonomisi yüzde 1.8 oranında büyürken inşaat sektöründe yüzde 3.5 oranında küçülme görüldü.

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Mithat Yenigün, açıklanan 2020 yılı ekonomik büyüme rakamlarını yaptığı yazılı açıklama ile değerlendirdi.

"VERGİ DÜZENLEMELERİNİN GÖZDEN GEÇİRİLMESİNDE FAYDA GÖRÜYORUZ"

Koronavirüs pandemisi nedeniyle küresel ekonomide 2020 yılında küçülme beklenirken, Türkiye'nin aynı dönemde yüzde 1,8 büyüme kaydetmesi memnuniyet verici olduğunu belirten TMB Başkanı Mithat Yenigün, "Bununla birlikte, ekonominin lokomotifi olduğu bilinen inşaat sektörünün yüzde 3,5 oranında küçülmüş olması alınması gereken tedbirlere işaret etmektedir. Nitekim yaşanmakta olan sıkıntılar sektörün istihdam potansiyeli ve 200'ü aşkın alt sektöre yarattığı talep nedeniyle ekonominin genelinde de yansımalar bulmaktadır. Son dönemde yapılan mali yükü artırıcı ve nakit pozisyonları üzerinde etkili vergi düzenlemelerinin, bu çerçevede gözden geçirilmesinde fayda görüyoruz" şeklinde konuştu.

"REFORM SÜRECİ ÖNEM TAŞIYACAK"

Gelecek dönem beklentilerini de dile getiren Yenigün, "Önümüzdeki dönemde pandeminin etkilerinin zayıflaması ile atılacak normalleşme adımlarıyla, Türkiye ekonomisinde büyümenin devam etmesini bekliyoruz. Bu zor günleri atlattığımızda, ertelenmiş talep ve yatırımların sektörümüze, sektörümüzün de ekonomimize itici güç olması mümkün olacaktır. Ülkemizin sürdürülebilir büyümesi için hükümetimizin ekonomi ve hukuk alanında ortaya koyacağı reform süreci de büyük önem taşımaktadır" ifadelerini kullandı.