İnşaat tamamlama süresi 36 aydan 48 aya çıkarılıyor

06 January 2019

İnşaat sektöründe yeni yıl oldukça hareketli başladı. Sektörde olası daralma senaryolarının önüne geçme adına harekete geçen hükümet, inşaat bitirme süresini 48 aya uzatmak için çalışma başlattı.

Sabah Gazetesi'nden Seda Tabak'ın aktardığı habere göre, yapılacak düzenleme ile inşaat firmalarının rahatlatılması amaçlanırken diğer yandan konut yatırımcısı koruma altına alınacak. Öte yandan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın konu hakkında 6 ayı geçen süre zarfında sektör temsilcileriyle fikir alış verişi yapıp konuyu Ticaret Bakanlığı'na sevk ettiği öğrenildi.

MECLİS'E TAŞINDI

Ticaret Bakanlığı, sektör temsilcilerinin talepleri ve koşulları dikkate alarak hazırladığı kanun tasarısını TBMM'ye sundu. Hazırlanan tasarıda, inşaat alanı 10 bin metrekarenin altında olan inşaatlar için bitirme süresi 30, 10 ila 15 bin metrekare arasındakiler için 36, 15 ila 20 bin arası için 42, 20 bin metrekarenin üzerindekilerde yapı ruhsatının alınmasından itibaren 48 ay olarak belirtildi.

"BÖYLE BİR ADIM SEKTÖRÜ RAHATLATIR"

Meclis'e taşınan konu hakkında İnşaatçılar Derneği (İNDER) Başkanı Nazmi Durbakayım görüş bildirdi. İnşaatı bitirme sürelerinde gecikmeler yaşanabileceğini belirten Durbakayım, bu gecikmenin de sektöre telafisi imkânsız zararlar verebileceğini ifade. Nazmi Durbakayım, yapılan düzenleme hakkında, bu yönde alınacak bir kararın sektörde rahatlama yaratacağı düşüncesini paylaştı.