İş GYO Finans Merkezi Projesi Onay Bekliyor

24 September 2014

İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın dev projelerinden Finans Merkezi projesi onay bekliyor.

Dubai'de gerçekleşen Cityscape Global 2014 Fuarı'na katılan firma; Finans Merkezi projesini 110 milyon dolarlık yatırımla hayata geçirecek.

İş GYO bir yandan Topkapı ve Kartal projelerine hazırlanırken, diğer yandan İstanbul Finans Merkezi projesi için çalışmalara devam ediyor.

İş GYO'nun Ümraniye'de yer alan İstanbul Finans Merkezi içerisinde inşa edeceği projesi bakanlığa onaya gönderildi. İş GYO onay çıktıktan sonra, projesine başlamak için kamu kurumları binalarının harekete geçmesini bekleyecek.

110 milyon dolarlık İş GYO Finans Merkezi projesi 18 katlı tek blok olarak tasarlandı. Toplam inşaat alanı 76 bin metrekare olan İş GYO Finans Merkezi projesinde ofis ve ticari birimler olacak.

İŞ GYO YATIRIMCILAR İÇİN 100 MİLYON LİRA İHRAÇ ETTİ

İş GYO'nun nitelikli yatırımcılara satış yöntemiyle 2 yıl vadeli 100 milyon liralık borçlanma aracını ihraç etti.

İş GYO, 200 milyon lira ihraç tavanı kapsamında, Türk Lirası cinsinden, yurt içinde ve halka arz edilmeksizin nitelikli yatırımcılara satış yöntemiyle ikinci 2 yıl vadeli, 100 milyon liralık borçlanma aracını ihraç etti.

Kaynak temin edilmesi için İş Yatırım’ın görevlendirildiği tahvil ihracının ilki bu yıl Nisan ayında 100 milyon TL olarak gerçekleştirilmişti. İş GYO’nun ikinci ihracı da 100 milyon TL nominal tutarda, 2 yıl vadeli, 3 ayda bir kupon ödemeli, değişken faizli tahvil şeklinde yapılandırıldı. Bu kapsamda tahvil ihracı yurt içinde, halka arz edilmeksizin borsada işlem görecek olan ve kot dışı pazarda nitelikli yatırımcılara satış yöntemiyle, 2 yıl vadeli borçlanma şeklinde gerçekleştirildi.

VADE TARİHİ 8 TEMMUZ 2016

Satışı 9 Temmuz 2014 tarihinde tamamlanan tahvillerin, vade başlangıç tarihi 11 Temmuz 2014, vade tarihi ise 8 Temmuz 2016 olarak belirlendi.

''KARLI BE PRESTİJLİ PROJELERİMİZDE KULLANACAĞIZ''

İş GYO Genel Müdürü Turgay Tanes konuyla ilgili olarak “Sermaye Piyasalarının gelişimi ve yatırımcılara yüksek getirili alternatif sağlaması açısından özel sektör tahvillerinin önemi her geçen gün artıyor. Güçlü finansal yapısı ve sağlam temeli olan İş GYO olarak biz de yatırımcılara alternatif ve kârlı bir fırsat sunuyoruz. Tahvil ihracından elde edeceğimiz kaynağı bugüne kadar olduğu gibi karlı ve prestijli projelerimizde kullanacağız” dedi.