İş yerlerinde KDV indirimi sektörde olumlu karşılandı

19 May 2018

Geçtiğimiz günlerde başlatılan konutta KDV oranının yüzde 18'den yüzde 8'e indirilmesinden sonra Bakanlar Kurulu'nda alınan karar, iş yerleri için genişletildi. Buna göre 31 Ekim 2018'e kadar iş yerlerinde de KDV oranı yüzde 8 olarak alınacak.

İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER) Başkanı Nazmi Durbakayım, iş yerleri için KDV indirimini değerlendirdi. KDV indiriminin özellikle İstanbul'da yoğunlaşan ofis yatırımlarında canlılığa sebep olacağını belirten Durbakayım, "Dernek olarak KONUTDER ve GYODER ile birlikte yürüttüğümüz 'Birlikten güç doğacak Türkiye kazanacak' kampanyasına ilgi büyük oldu. Şimdi iş yeri satışlarında da KDV oranları düştü. Sektöre bu KDV indiriminin de pozitif katkısı olacağını düşünüyorum. Konut satışlarındaki yüzde 18'lik KDV'nin yüzde 8'e indirilmesiyle sağlanan avantajın ofis ve iş yerlerine de uygulanması, devlet tarafından sağlanan teşvik paketinin en önemli eksik parçasının da tamamlanması anlamına geliyor" şeklinde konuştu.

KONUTDER Başkanı Altan Elmas ise KDV indiriminin satışları arttıracağı düşüncesinde. Elmas, "Biz sektör olarak uygulamanın ofis ve dükkanlarda da geçerli olması gerektiğini dile getirmiştik. Bu adım atıldı. Başlattığımız kampanyaya ilgi yoğun oldu. Bundan sonra ofis satışları da artacak. Bu da ciro beklentimizi 8-9 milyar liraya çıkardı" ifadelerini kullandı.