İski Yenikapı Atıksu Arıtma Tesisi Halkın Görüşüne Açıldı

12 July 2016

İski tarafından yapılması planlanan Yenikapı Biyolojik Atıksu ve Arıtma ve Çamur Bertaraf Tesisi projesi halkın görüşüne açılıyor...

Fatih ilçesi sınırları içerisinde İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) tarafından yapılması planlanan “Yenikapı Biyoloijik Atık Su Arıtma ve Çamur Bertaraf Tesisi” projesi halkın görüşüne açılıyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, projeye ilişkin hazırlanan ÇED raporu,İnceleme Değerlendirme Komisyonu tarafından 25 Kasım 2014 gün ve 29186 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren ÇED Yönetmeliği’nin 12. maddesi gereğince incelenip değerlendirilerek söz konusu rapor nihai kabul edilmiş olup, inceleme değerlendirme süreci sona erdi. ÇED Yönetmeliği’nin 14. maddesi gereğince Yenikapı Biyolojik Atık su Arıtma Ve Çamur Bertaraf Tesisi” projesinin Nihai ÇED raporu, proje ile ilgili görüş ve önerileri almak üzere 10 günlük süre içinde halkın görüşüne açıldı.

900 MİLYON TL’LİK YATIRIM
İski tarafından 900 milyon TL yatırımla hayata geçirilen Yenikapı Atıksu Arıtma tesisi projesi Yenikapı’da Marmara Denizi kıyısında bulunan Yenikapı Gösteri ve Miting Alanı (İstanbul Metropolü Miting ve Gösteri Alanı) olarak kullanılan dolgu alanının altında kalacak.