İstanbul Kent Konseyi Kurulacak!

28 February 2017

Avrupa ve Anadolu Yakası ilçe konsey yönetimleri toplantısı gerçekleşti. Toplantıda İstanbul Kent Konseyi kurulması kararı alındı...

Beykoz Kent Konseyi’nin ev sahipliğinde, Avrupa ve Anadolu Yakası ilçe konsey yönetimleri ilk kez bir araya gelerek toplantı yaptı. Konseyde, Beykoz Belediye Başkan Yardımcısı ve Kent Konseyi Başkanı Muharrem Kaşıtoğlu'nun gündeme getirdiği "İstanbul Kent Konseyi" kurulması fikri kabul edildi.

İstanbul Kent Konseyi'nin kurulmasıyla, ilçe konseylerinin ortak sorunları 8 ilçede kurulan komisyonlar aracılığıyla ele alınırken, il bazındaki sorunlar yeni kurulacak olan kent konseyinde görüşülecek.

ORTAK AKILLA ÇÖZÜM GETİRİLİYOR
İstanbul'un bir "emanet" olduğunu vurgulayan Muharrem Kaşıtoğlu konsey toplantısına dair, "Bir araya gelerek, sorunları görüşerek ortak akılla çözüme kavuşturuyoruz. Kentin geleceğine dair kararlar alırken, görüş ve düşüncelerimiz farklı olsa da, şehrin adına alınacak güzel kararlarda ortak noktadayız" dedi.

Kurulacak olan İstanbul Kent Konseyi'nde, kentin hak ve hukukunun korunması, sürdürülebilir kalkınma, çevreye duyarlılık, saydamlık, hesap sorma, hesap verme, katılım ve yerinden yönetim gibi ilkeler ön planda tutularak çalışmalar yapılacak.