İstanbul’a 15 Kilometrelik Yeni Bir Metro Daha Geliyor!

02 September 2015

İstanbul’a yeni bir metro hattı daha geliyor. Topkapı-Habipler tramvay hattı Arnavutköy’e uzanıyor. Çalışmalar başladı…

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Topkapı-Habipler tramvay hattını Arnavutköy'e uzatma çalışmalarını başlatıyor. Yeni çalışma ile Topkapı-Habipler arasında çalışan tramvay hattı, 2019'da Vezneciler-Arnavutköy metro sistemine dönüştürülecek.

15 kilometrelik yeni hat
Alınan bilgiye göre, Büyükşehir Belediyesi, 7'si yer altı olmak üzere 22 istasyonu bulunan Topkapı-Habipler arasında çalışan tramvay hattını, Arnavutköy'e kadar uzatacak 15 kilometrelik hat için proje çalışmasını başlattı.

9 Eylül’de ihaleye çıkacak
"Avrupa'nın en büyük havalimanı olma" özelliğini taşıyacak 3. havalimanına hizmet verecek toplu ulaşım araçlarından Arnavutköy tramvay hattı için 9 Eylül'de ihaleye çıkılacak.

Topkapı-Habipler tramvay hattı Arnavutköy'e uzatılınca 30 kilometre olacak. Hattın uzatılması çalışmaları kapsamında Sultangazi, Habipler, Eski Habipler, Esenbahçe, Sincanlar, Fenertepe Yolu, Kayabaşı Yolu, Devlet Hastanesi, Arnavutköy'den oluşmak üzere 9 yeni istasyon yapılacak.

Topkapı’dan başlayacak Arnavutköy’e kadar uzanacak
Topkapı'dan başlayıp Arnavutköy'e uzatılacak tramvay hattı, 2019'da Vezneciler-Arnavutköy arasında çalışan metro sistemine dönüştürülecek.

Arnavutköy'den başlayacak metro hattı, Vezneciler'den Marmaray'a ve Kadıköy-Kartal Metrosu'na entegre edilecek. Arnavutköy'den Kartal'a kadar metro ile ulaşım sağlanacak.

4 farklı metro hattı planlanıyor
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin 2019'da bitmesini planladığı Arnavutköy-Vezneciler Metrosu'nun yanı sıra 33 kilometrelik Halkalı-Arnavutköy-3. Havalimanı Raylı Sistem Hattı, 32 kilometrelik Gayrettepe-Kemerburgaz-3. Havalimanı Raylı Sistem Hattı, 33 kilometrelik Halkalı-Bahçeşehir-Çatalca Raylı Sistem Hattı projeleri de bulunuyor.