İstanbul'da bir metro hattında daha çalışmalar yeniden başladı

26 November 2019

Megakent İstanbul'da çalışmaların daha önce durdurulduğu Ümraniye-Göztepe hattından sonra Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli metro hattında çalışmalar yeniden başladı. Bugün Sancaktepe istasyonunda düzenlenen törene İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu da katıldı.

Törende bir konuşma yapan İmamoğlu, toplu ulaşımın İstanbul'un en önemli konularından biri olduğunu ve bu konuda çeşitli çözümler ürettiklerini ifade ederek, "Metro, birinci işimiz. İstanbul'da metroyu en üst seviyeye taşıma konusu, milli bir meseledir. Yüzlerce kilometrelik metroyu bu şehre kazandırmamız lazım. Başladığı ilk gün, Sayın Sözen'den itibaren, emeği geçen her büyükşehir belediye başkanına tek tek teşekkür ediyorum. Bizim de bir iddiamız var: Daha fazlasını yapabilmek" şeklinde konuştu.

Göreve geldiklerinde 8 metro hattında çalışmaların durdurulmuş olduğunu hatırlatan İmamoğlu, Ümraniye-Göztepe Metro Hattı'ndan sonra ikinci bir hattı daha yeniden başlattıklarını belirti. AA'nın haberine göre, İBB Başkanı İmamoğlu ayrıca metroyu destekleyici toplu ulaşım hataları ve metrobüsün otobüs yenileme sürecini hızlandıracaklarını da açıkladı.

SAATTE 64 BİN YOLCU

Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy Metro Hattı'nın devamı niteliğinde olan Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli metro hattı 8 istasyondan oluşuyor. 10,9 kilometre uzunluğa sahip projede yolculuk süresi 16 dakika olacak. Projenin hayata geçirilmesiyle tek yönde saatte 64 bin 800 yolcunun seyahat etmesi planlanıyor.

Öte yandan Çekmeköy, Sancaktepe ve Sultanbeyli ilçelerinden geçecek hat, metrobüs ve marmarayın yanı sıra uygulama projeleri tamamlanan Sultanbeyli-Kurtköy Hızlı Tren ve Yenidoğan-İmes-Soyak Yenişehir Metro hatları ile yapım aşamasındaki Hastane-Taşdelen-Yenidoğan Metro Hattı, Dudullu-Bostancı Metro Hattı ve Ümraniye-Ataşehir-Göztepe Metro Hattı ile entegre olacak.