İstanbul'da riskli yapılar için sıfır faizli dönüşüm önerisi

22 November 2021

Deprem tehlikesi bulunan İstanbul'da riskli yapı sayısı alarm veriyor. Tüm ilçelerde riskli yapılar için kentsel dönüşüm uygulanırken diğer yandan çalışmaları hızlandırmak hedefleniyor.

Avcılar Belediye Başkanı Av. Turan Hançerli, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi Toplantısında kentsel dönüşüm çalışmalarına dair önemli açıklamalarda bulundu.

Kentsel dönüşümü hızlandırma adına Cumhurbaşkanlığına çağrıda bulunan Hançerli, "Kentsel dönüşümde sıfır faizli finansmana dayalı bir dönüşüm modelini hayata geçirelim" diye konuştu.

"1 MİLYON KONUTUN YENİLENMESİ GEREKİYOR"

Avcılar'daki dönüşüm çalışmalarından da bahseden Başkan Hançerli, "Avcılar'da kentsel dönüşüm konusunda önemli mesafe kat ettik. 1600 binayı kentsel dönüşüme soktuk. Daha dönüşmesi gereken binalar var. Avcılar halkı dönüşüm istiyor. Sadece Avcılar'da değil, tüm İstanbul'da 1 milyona yakın konutun yenilenmesi gerekiyor" şeklinde konuştu.

"SIFIR FAİZLİ FİNANSMAN MODELİ"

Riskli yapıda yaşam süren vatandaşlar için finansman modeli önerisinde bulunan Avcılar Belediye Başkanı Av. Turan Hançerli, "Buna bir çözüm bulduk. Bu çözümü buradan ifade etmek istiyorum. Tabii bu çözümü uygulayacak kişi sayın Cumhurbaşkanımızdır. Bir kararname ile bu çözümü hayata geçirebilir. Eğer ki bu çözüm hayata geçerse iddia ediyorum; 3 yıl içerisinde tüm Türkiye’de 1 milyon konut yenilenir. Bu modelin 4 ana unsuru var. Bu model öyle bir model ki kendi kaynağını üretiyor. Yani sürdürülebilir bir model. Yine bu model doğrudan ihtiyaç sahibinin sorununu çözüyor. Ve dolayısıyla gerçek çözüm üreten bir model. Paydaşların bir ortak hedef etrafında birleşmesini ve kenetlenmesini sağlıyor, dolayısıyla güçlü ve kaynak üreten bir model. Yine bu model bütün yurtta ve her koşulda kolaylıkla uygulanabilen bir model, dolayısıyla kesin ve hızlı bir çözüm üreten bir model. Modelin adı 'Sıfır faizli finansmana dayalı dönüşüm modeli'" ifadelerini kullandı.