İstanbul’da “Sertifikalı Usta”lar İNDER’e Emanet

17 November 2015

İstanbul'da şantiye çalışanlarının mesleki yeterlilik sınav ve belgelendirme işini İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER) üstlendi...

25 Mayıs 2016 tarihinden itibaren her türlü yapım işini üstlenen yapı müteahhitleri şantiyelerinde mesleki yeterlilik belgeli usta çalıştırmak zorunda. Bu uygulamaya istinaden Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası Türkiye Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezi İktisadi İşletmesi TÜRKİYE MYM ile İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER) protokol imzaladı.

İNDER Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, mesleki yeterlilik belgeli usta çalıştırma zorunluluğunun iş güvenliği ve kazaları konusunda atılan en önemli ve somut adımlardan biri olduğuna dikkat çekti.

Mesleki yeterlilik sınav ve belgelendirme işini İstanbul'da İNDER yürütecek. Durbakayım, "Sektörümüzde kalifiyeli eleman seviyesini yükseltecek bu girişim ile İstanbul’da Yapı Müteahhitliği sektör temsilcilerin çalıştırdığı elemanların, mesleki yeterlilik belgesi almasına katkı sağlamayı amaçlıyoruz." dedi.