İstanbullulara Ayazağa – İTÜ – İstinye Metro Hattı Müjdesi!

12 November 2014

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Sarıyer, Ayazağa - İtü - İstinye Raylı Sistem Projesi hizmet alımı işini ihaleye çıkarıyor.

İhalesi 24 Kasım 2014 tarihinde yapılacak olan proje 8 kilometre olarak dizayn edildi.

Sarıyer, Ayazağa İTÜ- İstinye Raylı Sistem Projesi ile, Yenikapı'dan Maslak'a kadar gelen metro hattı, İTÜ Ayazağa istasyonundan yeni bağlantıları olacak. 8 kilometre uzunluğundaki metro hattı projesi Seyrantepe'den başlayarak Ayazağa'nın içinden geçip, İTÜ, İstinye Park AVM ve İMKB'den sonra İstinye'ye inecek.

YENİKAPI-AKSARAY METROSU HİZMETE GİRDİ

İstanbul metro hattı projeleri bir bir hayata geçiriliyor. Geçtiğimiz günlerde İstanbulluların merakla beklediği Aksaray - Yenikapı mtro hattı hizmete girdi.

Aksaray-Yenikapı hattı ile Kartal’dan metroya binen bir yolcu Marmaray’a aktarma yaparak Yenikapı’ya, buradan da Aksaray-Havalimanı-Başakşehir hattına kesintisiz ulaşabilecek. Aynı hat sayesinde Yenikapı- Taksim-Hacıosman metrosuna da geçiş yapılabilecek.

Yeni açılan hat ile Kartal Atatürk Havalimanı arası 81 dakikaya indi. Bağlantı sayesinde Topkapı-Sultançiftliği ve Otogar-Başakşehir metro hatları ile Merter-Bağcılar tramvay hattı da Marmaray ile entegre oldu.Aksaray-Yenikapı metro hattı ile yolcular Yenikapı’dan metro ile Taksim, Levent, Mecidiyeköy, Maslak ve Hacıosman’a da kolay ulaşabilecek.

Aksaray- Yenikapı hattı, Atatürk Havalimanı, Bağcılar, Başakşehir ve Olimpiyat Stadı’nı Yenikapı’ya bağlarken aynı zamanda Aksaray, Otogar, havalimanı, Marmaray ve İDO’nun da yolcu aktarma noktası oluyor.