İstanbul'un Üç Semtinde Konut Fiyatları Düştü

06 July 2017

İstanbul'un üç semtindeki konutların fiyatlarında düşüş yaşandığı gözlemlendi...

Türkiye Veri İşleme Merkezi'nden elde edilen veriler doğrultusunda İstanbul'un üç semtinde fiyat düşüşü yaşadığı öğrenildi. Sarıyer, Başakşehir ve Beylikdüzü'nde bulunan konutların fiyatlarında son bir sene içerisinde düşüş yaşandı. Şehrin diğer 33 ilçesinde de enflasyon oranının altında, sınırlı artış meydana geldi.

ÜÇ İLÇEDE DÜŞÜŞ YAŞANDI
İstanbul'da Konut Değer Değişimi araştırması neticesinde Beykoz ve Beşiktaş'ta bulunan konut fiyatlarında artış oranı enflasyonu yaşanırken, üç ilçede ise düşüş görüldü. Sarıyer'deki konutlarda yüzde 4,09'luk düşüş yaşanırken, Başakşehir'de yüzde 1,75, Beylikdüzü'nde yüzde ise 1,10'lik düşüş meydana geldi.

AVCILAR SABİT KALDI
Avcılar'daki konut fiyat oranlarında herhangi bir değişim görülmezken, diğer 35 ilçenin 33'ünde enflasyon oranının altında artış görüldüğü kaydedildi. Şile'de yüzde 0,30'luk satış artışı yaşanırken; Ümraniye'de yüzde 1,31, Üsküdar'da yüzde 0,81, Kartal'da yüzde 1,09, Arnavutköy'de yüzde 0,87, Çekmeköy'de de yüzde 1,06 artış görüldü.

KONUT SEKTÖRÜ KONUNUN ÜZERİNE EĞİLMELİ
TUVİMER'in Strateji ve İş Geliştirme Direktörlüğü görevini yürütmekte olan Ömer Türkoğlu, araştırmaya ilişkin değerlendirmede bulundu. İstanbul'da bulunan konutların fiyatlarında meydana gelen artış trendinin bazı ilçeler için duraklamayla neticelendiğini ifade eden Türkoğlu, artış trendinde geri dönüş ve form değiştirme sinyalleri verildiğini belirtti. Fiyatlarda görülen gerilemenin 3 ilçeyle sınırlı olduğunu dile getiren Türkoğlu, konut sektörünün konunun üzerine daha detaylı araştırmalar yapması gerektiğini vurguladı.