İzmir Foça’daki Fransız Tatil Köyü satışa sunulacak

21 November 2017

İzmir’in Foça ilçesinde konumlanan ve yaklaşık 12 yıldır Hazine mülkiyetinde atıl durumda kalan Fransız Tatil Köyü tesisi için hazırlanan Koruma Amaçlı İmar Planı'nın ardından Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, 2020'ye kadar özelleştirilme kararı aldığını açıkladı. Söz konusu kararın Resmi Gazete'de yayımlanmasıyla birlikte yatırımcıların da harekete geçtiği belirtildi.

Hazine mülkiyetlerinden olan 143 bin metrekarelik tatil köyü arazisi ile hemen bitişiğindeki 141 bin metrekarelik orman arazisi birlikte özelleştirilecek. Gerçekleştirilecek özelleştirmede öncelikli seçenek ise ‘satış' olacak. Eğer talep gelmemesi veya beklenen değere ulaşılamaması halinde kiralanma ya da özel sektörle kâr payı ortaklığının da gündeme gelme olasılığı bulunuyor.

Gazete Habertürk'te yer alan Murat Ervin'e ait habere göre, Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı Mehmet İşler, “Burayı işletecek kişinin yazlık veya konut yapma gibi bir şansı yok. Sadece mevcut binalar restore edilebilir” aktardı. Ayrıca Foça Turizm Derneği (TUDER) Kurucu Başkanı Işıl Dirim Kavitaş ise Fransız Tatil Köyü'ne mutlaka taliplilerin çıkacağını dile getirdi.