İzmir Körfez Geçişi Projesi’ne Halktan Tam Destek

25 February 2016

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım İzmir Körfez Geçiş Köprüsü'ne İzmir halkının yüzde 70'inin destek verdiğini belirtti...

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, yapımı planlanan İzmir Körfez Geçiş Projesi'ne İzmir kamuoyundan yüzde 70 destek verildiğini söyledi. Yıldırım, İzmir Körfez Geçiş Projesi'nin büyük oranda hazır olduğunu ve ÇED sürecinin devam ettiğini açıkladı.

İzmir Körfez Geçiş Projesi bir kısmı deniz altından, bir kısmı ise denizin üstünde köprü şeklinde planlandı. Proje için etüt çalışmaları tamamlanırken, ÇED süreci devam ediyor. Projeni hayata geçmesiyle İzmir'in özellikle kuzey-güney trafiğinin rahatlaması ve sürenin çok kısalması bekleniyor.

Çiğli'de 2'inci Ana Jet Üsttü Mevkii'nden start alacak olan proje İzmir Körfezi'nden Üçkuyular'a ulaşacak. İzmir'in iki yakası Marmaray'ın benzeri bir tünel sistemiyle bağlayacak olan projede körfez köprü ile geçilecek. İzmir Körfez Geçiş projesi tamamlandığında 70 dakikalık yolculuk süresi 10 dakikaya inecek.

Çandarlı Limanı Yıl Ortasında İhaleye Çıkıyor

Çandarlı Limanı hakkında da bilgi veren Yıldırım, çalışmaların sürdüğünü belirterek, altyapının büyük oranda bittiğini, üstyapının ise yap-işlet-devret modeliyle yapılması için sürecin başladığını açıkladı.

Yıldırım, Üç etap halinde hayata geçirilecek olan Çandarlı Limanı projesinin üstyapı çalışmaları için bu yılın ortalarında ihaleye çıkılacağını söyledi. Çandarlı Limanı birinci etabı tamamlandığında yaklaşık 4 milyon konteyner kapasitesine ulaşılacak. Çalışmalar kapsamında karayolu ve demiryolu bağlantılarının ana ulaşım ağlarına bağlanması yönünde de Karayolları Genel Müdürlüğü ve TCDD Genel Müdürlüğü ile çalışmalar eş zamanlı sürdürülüyor.