İzmir'e Köprü ve Tüp Geçit Yapılacak!

25 May 2017

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, 2. Karayolları, Köprüler ve Tüneller İhtisas Fuarı'nın açılışına katıldı...

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan yeni projeler hakkında bilgiler verdi.Arslan 2. Karayolları, Köprüler ve Tüneller İhtisas Fuarı'nın açılışında şunları söyledi:"Dünya çapında hayata geçirdiğimiz projelerle dünyada ilklere imza attık. Marmaray Projesi ve onunla birlikte gerçekleştirdiğimiz batırma tüp tüneller dünya çapında gururumuz olduğu gibi iki kıtayı denizin altından demiryolu ile birbirine bağlaması özelliği ile dünyada bir ilk. Sonrasında gerçekleştirdiğimiz Avrasya Tüneli de denizin 106 metre altından giden ve dünyanın en derin çift katlı delme tüneli olarak dikkat çekiyor. Avrasya Tüneli ile İstanbul'da bir buçuk ile iki saat süren seyahat süresini 15 dakikaya indirdik. Bir kıtadan bir kıtaya dört dakikada geçebiliyorsunuz" dedi.

KÖPRÜ VE TÜP GEÇİT İÇİN ÇALIŞMALAR BAŞLIYOR
Ahmet Arslan İzmir Körfezi'nde yapımına başlanacak İzmir Körfez Geçidi ile çalışmalarını taçlandırmış olacaklarını söyledi.Arslan:" Proje kapsamında hem köprü hem batırma tüp hem de yapay ada yapacağız. Ve bunları birbirleriyle birleştirerek İzmir'in trafik yükünü büyük oranda çözeceğiz" şeklinde konuştu.

CUMHURİYETİN 100. YILINDA ÇANAKKALE KÖPRÜSÜ AÇILACAK
Arslan Çanakkale Köprüsü'nün çalışmalarının hızla devam ettiğini söyledi.Arslan;"1915 Çanakkale Köprüsü'nün de yapımına başladık. Bu proje bizim gurur projemiz. Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yıldönümünde köprüyü hizmete açmayı planlıyoruz. Dünyanın en büyük ayak açıklık ölçüsüne sahip olacak olan ve 2023 de açacağımız köprünün ayak açıklığı da 2023 metre olacak" ifadelerini kullandı.