JLL Türkiye, NeoPlus AVM'nin satışını yaptı

07 February 2018

Ticari gayrimenkul alanında özgün profesyonel hizmetleriyle tanınan JLL Türkiye, 2018'in ilk ticari gayrimenkul satışını gerçekleştirdi. Yaklaşık 40 bin metrekare ticari kiralanabilir alanı bulunan NeoPlus Outlet AVM, öğrenci şehri olarak tanınan Eskişehir'de, Anadolu Üniversitesi ile Osmangazi Üniversitesi'nin tam ortasındaki alanda yer alıyor. 2007 yılında hizmet vermeye başlayan AVM, özellikle öğrenciler için yaşam ve çekim merkezi niteliğinde bir konuma sahip.

Cevahir, Demirpark ve Starcity gibi farklı alışveriş merkezlerinin satışında önemli rol oynayan JLL Türkiye'nin Ülke Başkanı Avi Alkaş, “NeoPlus alışveriş merkezinin satışı yılın ilk işlemi olmasının yanı sıra, ikincil şehirlere olan ilginin ortaya çıkması açısından da önemli. İkincil şehirlerdeki projelere olan ilginin bu yıl içerisinde de artarak devam edeceğini öngörüyoruz. Bu işlemin diğer bir olumlu tarafı ise, yerli sermayenin ülkemize ve perakende sektörüne olan inancını bir kez daha ortaya koymuş olması” şeklinde konuştu.

Ayrıca dönüşüm zamanı gelmiş alışveriş merkezlerine, bu tarz el değiştirme işlemlerinin ve takibinde gerçekleşecek olan yatırımların can suyu olacağının altını çizen Avi Alkaş, böylece AVM yatırım piyasasında “konsolidasyon” ve uzmanlaşmanın artacağını da sözlerine ekledi.