Kadıköy Kentsel Dönüşümle Yükselişe Geçti

15 June 2017

İstanbul Anadolu yakasının gözde ilçesi Kadıköy, kentsel dönüşümle değerine değer katıyor...

Haydarpaşa ve Kalamış'la başlayarak Bağdat Caddesi'ne, oradan da Kozyatağı ile Kadıköy'e kadar devam eden dönüşüm projesi sayesinde bölge, değerine değer katıyor. 30 binin üzerinde konutun bulunduğu Kadıköy'ün en popüler semtlerinden biri olan Kozyatağı'nın değeri, son beş yıl içerisinde tam tamına yüzde 61 artış gösteriyor.

BÜYÜK DAİRELER ÖN PLANDA

Anadolu yakasının gayrimenkul hareketliliğinde büyük rol oynayan Kozyatağı'nda özellikle Atatürk ve İnönü caddeleri, konut geliştiricilerinin yeni projeleri için en uygun adres oluyor. Bölgenin konut üreticileri için bir çekim merkezi haline gelmesi dikkat çekerken özellikle bu iki caddede yüksek katlı site tarzı yapılanmalar hakim oluyor. Orta ve üst gelir grubuna hitap edecek şekilde düzenlenen projelerde 3+1 ve 4+1 daireler ön plana çıkıyor.

BÖLGEDE FİYATLAR YÜKSELİŞE GEÇTİ
Metrekare fiyatları 6 ile 10 bin lira aralığında değişen projelerde 60 metrekare olan başlangıç konutlarının fiyatları 600 bin Türk lirasından başlıyor. Yeni ulaşım imkanları ile birlikte fiyat artışının devam edeceği düşünülen bölgedeki bu dönüşüm, emlak değerlerini tamamen değiştirerek fiyatların hızlı bir şekilde yükselişe geçmesine neden oluyor.