Kahramanmaraş’a 10 Bin Konutluk Yeni Şehir Kurulacak!

21 October 2015

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Önsen ve Kurtlar mahalleleri bölgesine 10 bin konutluk yeni bir şehir kurulacağını açıkladı...

Gazetecilerle bir araya gelen Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Önsen ve Kurtlar mahalleleri bölgesine 10 bin konutlut yeni bir şehir kurulacağını söyledi. TOKİ ile çalışmaların sürdüğünü açıklayan Erkoç, kamulaştırma çalışmalarının da sürdüğünü belirtti.

Şehrin her bölgesinde kentsel dönüşüm çalışmalarının olduğunu söyleyen Erkoç, "Tekke bölgemizde 2016 yılında dönüşüm çalışmalarımız başlayacak. Mülkiyet sahipleri ile görüşmeler yapılıyor. İsteyene para isteyene de konut vereceğiz. 100 dönümlük bir alanda kentsel dönüşüm yapılacak ve şehrimiz adeta yeniden inşa edilecek" dedi.

Ulaşımla ilgili yoğun bir çalışma içinde olduklarını söyleyen Erkoç, "Modern ve rahat otobüslerimiz ile vatandaşlarımızın ulaşımı daha da kolaylaşacak. Bunun yanında şehir içindeki trafik akışında da alt ve üst geçitler yapıyoruz. Ulaşım da büyük bir rahatlama olacak ve vatandaşlarımızın hayat şartları daha da kolaylaşacak" diyerek sözlerini sonlandırdı.

İHA