Kanal İstanbul projesi ile hangi ilçeler değerlenecek?

11 December 2017

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başbakan görevinde bulunduğu 2011 yılında 'Çılgın Proje' olarak tanıttığı Kanal İstanbul projesinde çalışmalar başlıyor. Projenin güzergahı da açıklandı. Buna göre proje, İstanbul'un Avrupa yakasında yer alan Avcılar, Başakşehir, Küçükçekmece ve Arnavutköy ilçelerinden geçecek.

2018 yılının başlarında temel atılması beklenen Kanal İstanbul projesinin 43 kilometre uzunluğunda olması ve kanal genişliğinin 400 metre olması planlanıyor.

Kanal İstanbul projesinin detayları belli olmaya başladıkça gayrimenkul piyasası da hareketlendi. Öte yandan gayrimenkul uzmanları, projenin geçtiği bölgelerde konut fiyatlarında artışların olabileceği düşüncesinde hemfikirler. Yatırımcılar ise, "Kanal İstanbul projesi ile hangi ilçeler değerlenecek?" sorusuna yanıt arıyorlar. İşte projenin etkileyeceği ilçeler:

1- KÜÇÜKÇEKMECE İLÇESİ

Küçükçekmece, Kanal İstanbul projesinin etkileyeceği ilçeler arasında öne çıkıyor. Son yıllarda kentsel dönüşümün ve ulaşım ağlarının genişlemesiyle büyük gelişme kaydeden Küçükçekmece'ye son olarak Kanal İstanbul piyangosu vurdu.

Küçükçekmece'de Aralık 2017 itibariyle ortalama konut fiyatı 300 bin TL seviyesinde bulunuyor. İlçede metrekare satış fiyatı 3 bin TL'yi bulurken, bu rakamın Kanal İstanbul ile artması bekleniyor. Öte yandan ilçede ortalama kira fiyatları bin 500 TL olarak belirlendi.

ARNAVUTKÖY KONUT PROJELERİ İÇİN TIKLAYINIZ