Karabağlar Kentsel Dönüşüm Projesi Yılbaşında Başlıyor

22 September 2016

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki İzmir Karabağlar'da 10 mahalleyi kapsayan kentsel dönüşüm projesine yılbaşında başlamayı hedeflediklerini açıkladı...

İzmir'e ziyarette bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki İzmir'e kentsel dönüşüm müjdesi verdi. Bakan, Cennetçeşme, Salih Omurtak, Bahriye Üçok, Limontepe, Ali Fuat Erdem, Umut, Gazi, Özgür, Yüzbaşı Şerafettin ve Devrim mahallerini kapsayan Karabağlar kentsel dönüşüm alanını inceledi.

Proje Son Aşamada
Karabağlar Kentsel Dönüşüm projesinin planlamalarının son aşamasında olduklarını belirten Bakan Özhaseki, "Askıdan inmesinin ardından uygulama projesi haline getirilecek. İller Bankası vasıtasıyla projeleri takip edeceğiz. Yılbaşı olarak hedefliyoruz başlamak için. Ummadığımız engeller çıkarsa bir şey diyemiyoruz" dedi.

Proje hakkında bilgi veren Bakan Özhaseki, Karabağlar'daki dönüşüm planlamasında ilk etabın yaklaşık 1 milyon metrekare olduğunu söyledi. Bu etapta 2 bin 500 - 3 bin civarında konut bulunduğunu belirten Özhaseki, konutların yanı sıra geniş yollara, yürüyüş ve bisiklet yollarına, okul, ibadet alanları ve bolca sosyal donatı ile yeşil alana da yer verildiği açıkladı.