Karabük Zonguldak Demiryolu Hattı Açıldı

28 April 2016

Rehabilitasyon ve sinyalizasyon projesi tamamlanan Karabük Zonguldak demiryolu hattı açıldı...

Rehabilitasyonu tamamlanan Karabük Zonguldak demiryolu hattının açılışı Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın katılımı ile yapıldı.

Irmak-Karabük-Zonguldak demiryolu hattının rehabilitasyonu ve sinyalizasyonu projesine AB’den 550 milyon TL destek geldiğini belirten Bakan Yıldırım,bu yatırım kararının amacının Türkiye'den Avrupa'ya yüklerin taşımacılığını kolaylaştırmak olduğunu söyledi.

ÜLKE EKONOMİSİNE BÜYÜK KATKI SAĞLAYACAK
Projenin ülke ekonomisine de büyük katkı sağlayacağını belirten Yıldırım, “Bu projeyle birlikte bölgede binlerce vatandaşımız iş güç sahibi olacak. ülke ekonomisine daha fazla katkı sağlayacak. Buralar şenlenecek, gemiler gelecek, yükler indirilecek ve hareket artacak”dedi.
 

Cumhuriyetin ilk yıllarından kalan 11 bin kilometre demiryolunun bugün yüzde 85'ni yeni baştan yaptık diyen Yıldırım, “ Sinyalli hatların miktarını yüzde 37'e çıkardık. Elektrikli hat miktarını yüzde 20'lerden, yüzde 31'lara taşıdık. Bu çalışmalar devam ediyor” ifadesinde bulundu.
 
TCDD Genel Müdürü İsa Apaydın ise 2012'de başlayan projenin yaklaşık 700 milyon TL maliyetinin yüzde 85'inin Avrupa Birliği fonlarından karşılandığını söyledi.