Karadeniz’in İlginç Tasarımlı Evleri

06 February 2015

Karadeniz bölgesinde bulunan bu ilginç tasarımevler, görenleri şaşkına çeviriyor. İşte Karadeniz'in ilginç tasarımlı evleri...

Karadeniz evleri, farklı yapı sistemlerinin harmanlanmasıyla meydana gelen ve Karadeniz özgünlüğünü yansıtan yapılardır. Özellikle Doğu Karadeniz'de kendilerine has inşa edilmiş evlerle karşılaşmak mümkün.

Ustalığı ve işçiliği üst düzeyde genellikle taş, ahşap ve tuğla karışımından oluşan evler, Karadeniz'in iklim şartları göz önünde bulundurularak yapılır.

Karadeniz Bölgesi insanının kendine özgü yapı dizaynı olduğundan bahsettik. Bunu yanı sıra, Karadeniz'in sıradışı evleri de oldukça meşhurdur.

Haberlere konu olan ‘Bir Karadeniz Klasiği' denilebilecek türdeki yapılara hem gülünür, hem de böyle bir fikir gelir akla nasıl gelir? diye de merak edilir.

Tezlere konu olan Karadeniz mimarisinin fıkra gibi yapıları yine mi Rize, yine mi Trabzon dedirten cinsten. Karadeniz zekasının ürünü olan ilginç ama bir o kadar da yenilikçi evler, yabancı turistlerin de ilgilerini çekmekte.

Fıkraları aratmayan 4 bacaklı evden, yan binaya geçen yangın merdivenine, ağaç evden 44 basamaklı dağ ofisine kadar ilginç mimarilere bu bölgede rastlamak mümkün.

Kaynak: Emlaktasondakika