Kayı İnşaat Cezayir’in en büyük camisini inşa etti

12 February 2018

Sektördeki pek çok projesiyle öne çıkan Kayı Holding, Cezayir’in en büyük camisinin inşaatını üstlenerek projeyi tamamladı. Akdeniz kıyısında yer alan Oran şehrinde hayata geçirilen Abdel Hamid Ibn Badis Cami, kapalı alan kapasitesinde dünyanın en büyük 9. camisi olarak yükseliyor. Toplam 25 bin kişiye ibadet etme imkânı sunuyor. 

Uluslararası şirketleri arasında bulunan Kayı Holding, yurt dışı projeleriyle ilklere imza atmayı sürdürüyor. Yurt dışı projelerinde önemli bir lokasyon olan Cezayir’de ülkenin en büyük camisinin inşaatını üstlenen Kayı İnşaat, projesini tamamlayarak başarılarına bir yenisini daha eklemiş oldu. 

Söz konusu projede 104 metrelik cam kaplı minare yer alıyor. Ayrıca kapalı alan kapasitesinde dünyanın en büyük 9. cami projesi İmam Yetiştirme Yüksek Enstitüsü, İslam Sanatı Merkezi, 600 kişi kapasiteli Konferans Salonu, ticari alanları ve 600 araç kapasiteli oto parka da sahip. Kayı İnşaat’ın Cezayir’deki iştiraki olan Bilyap İnşaat, projenin Mühendislik Tedarik İnşaat (EPC) anahtar teslim inşaatını üstlenerek projeyi tamamladılar.