Kaynarca-Pendik-Tuzla metro hattında çalışmalar hızlanıyor

08 July 2021

İstanbul Anadolu Yakası için önemli ulaşım projeleri arasında gösterilen Kaynarca-Pendik-Tuzla metro hattında inşaat çalışmalarını hızlandıracak tünel açma makinesi (TBM) çalışmaları başladı.

AA'nın aktardığı habere göre, TBM cihazının delme işlemlerine başlamadan önce gerçekleştirilen törende açıklamalarda bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul'da ulaşım konusunun her zaman gündem olduğunu dile getirerek şehrin ulaşım problemini tamamen ortadan kaldıracak, çözümün henüz bulunmadığını dile getirdi.

İLK HAT AÇILIŞI 2023'TE

Kaynarca-Pendik-Tuzla metro hattında sondaj makinesi kazısını başlattıkları için heyecan duyduklarını dile getiren İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Burada toplamda 13 kilometre ve 8 istasyondan oluşan iki metro hattı var. İlk hattımız, Kadıköy-Tavşantepe hattı, Tavşantepe istasyonundan başlayacak ve Marmaray'ın İçmeler istasyonu bitişinde son bulacak. İkinci hattımız ise Marmaray-Pendik istasyonu bitişiğinden Tavşantepe-Sabiha Gökçen Havalimanı hattını, Fevzi Çakmak istasyonuna bağlanacak" şeklinde konuştu.

4,9 kilometrelik Pendik-Kaynarca hattının 2023 yılında açılacağı bilgisini paylaşan İmamoğlu, 9 kilometrelik Kaynarca-Tuzla hattının ise 2024 yılında hizmete açılacağını dile getirdi.

Söz konusu iki hattın finansmanında kullanmak için 8 Kasım 2019 tarihinde Fransız Kalkınma Ajansı'ndan 86 milyon avro kredi alındığını belirten İmamoğlu, Şubat 2020'de alınan bu kredi ile hatlardaki çalışmaların yeniden başlatıldığını, Aralık 2020'de gerçekleştirilen Eurobond ihracı ile de projeye 34 milyon avroluk daha finans desteği yapıldığını ifade etti.