Kayseri Kocasinan Kentsel Dönüşüm Projesi'nde son durum ne?

22 May 2018

Kayseri'nin Kocasinan ilçesinde yürütülen kentsel dönüşüm projesi ile binlerce vatandaşa modern yaşam alanları açılacak. Ziyagökalp Mahallesi'nde yürütülen Kayseri Kocasinan Kentsel Dönüşüm Projesi, mahallede yer alan Osman Kavuncu Bulvarı ile Bekir Yıldız Bulvarı'nı birbirine bağlayacak. Dev projede çalışmalar devam ederken hak sahipleri de, "Kayseri Kocasinan Kentsel Dönüşüm Projesi'nde son durum ne?" sorusunu yanıt arıyorlar.

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, yürütülen çalışmaları yerinde izleyerek çalışmaların son durumu hakkında bilgi verdi. Ziyagökalp Mahallesi'nde yıkımların devam ettiğini aktaran Çolakbayrakdar, "Dönüşümde önceliğimiz mülkiyet sahiplerinin rızasını almak. Bu şekilde modern şehir için gerekli olan yapıları yaparken eski köhne binaları mülkiyet sahiplerinin rızasını alarak yıkmaya devam ediyoruz. Bir yandan da burada yaşayan hemşehrilerimizi modern evlerine kavuşturuyoruz. Mülkiyet sahiplerinin yeni evlerine taşınmasıyla birlikte buradaki imarsız evler yıkılacak. Dicle Caddesi’nin devamı olan Osman Kavuncu Bulvarı ile Bekir Yıldız Bulvarı'nı birbirine bağlayan kısım tamamlanarak, yeni bir aks ile kesintisiz bir ulaşım sağlayacağız" şeklinde konuştu.

Kocasinan Kentsel Dönüşüm Projesi ile şehir için ulaşım adına önemli bir adım atıldığını belirten Ahmet Çolakbayrakdar, "Kentsel dönüşümle şehre kazandıracağımız yeni aks, ulaşımda Kayseri'ye yeni bir soluk katacak. Hemşehrilerim, en kısa zamanda buradaki değişimi ve dönüşümü görecek. Şimdiden yapılan çalışmalar hayırlı, uğurlu olsun" ifadelerini kullandı.