Kayseri'de yeni kentsel dönüşüm projesi başlıyor

03 September 2020

Kentsel dönüşüm çalışmalarıyla doğal afetlere karşı güvenli yaşam alanları oluşturuluyor. Aynı zamanda çarpık kentleşme sorununun önüne geçilerek modern yaşam alanları da kazandırılıyor. Dönüşüm çalışmaları, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kontrolünde belediyeler, TOKİ ve müteahhitler tarafından yürütülüyor.

Kentsel dönüşüm çalışmalarının Anadolu'da yoğun şekilde sürdüğü kentlerden biri de Kayseri. Kayseri'nin Kocasinan ilçesine bağlı Oruçreis Mahallesi'nde kentsel dönüşüm projesinin saha tespitlerinin tamamlandığı bildirildi.

TOKİ İLE ORTAK ÇALIŞMA

Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan bilgilendirmeye göre, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Oruçreis'te TOKİ ile ortak yürütülen kentsel dönüşüm projesinde saha tespitlerinde sona gelindiğini açıkladı.

Çalışmalar hakkında konuşan Başkan Büyükkılıç, "Geleceğe yön vererek hareket etmek istiyorsak bugün itibariyle sağlıklı, yaşanılabilir şehirler inşa etmek zorundayız. Yaşanılabilir şehirler inşa etmenin yolu da bilinçli kentsel dönüşümdür" diye konuştu.

"HER GEÇEN GÜN ŞEHRİMİZ GELİŞİYOR"

Kayseri'de yürütülen kentsel dönüşüm çalışmalarıyla mekansal, kültürel, sosyal ve ekonomik değerleri geliştirici nitelikte bir kentsel dönüşüm uygulaması gerçekleştirilerek oluşturulacak yeni mekanlar ile alanın şehrin gelecek vizyonuyla örtüşen bir şekilde kente kazandırılmasını amaçlanıyor.

Kayseri'de şehirleşmeyi ön planda tutarak kentsel dönüşüm çalışmalarına öncü olmaya çalıştıklarını ifade eden Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, "Yaşanılabilir şehirler inşa etmenin yolu kentsel dönüşümlerden geçiyor. Biz de projelerimizi ve çalışmalarımızı bu alanda geliştiriyoruz. Kentsel dönüşüm ile bölgenin Kayseri’nin kimliğine ve gelecek vizyonuna uygun olarak şekilde hizmet etmesi ve kentsel mimari çerçevesinde yeniden düzenlenmesi amaçlanıyor. Her geçen gün şehrimiz daha da gelişiyor ve güzelleşiyor. Kayseri bu kapsamda şehirleşmeyi hep ön planda tutan ve kentsel dönüşüm çalışmalarına öncü olmaya çalışan bir şehir. Bunun için çaba gösteriyoruz elhamdülillah meyvelerini de alıyoruz" şeklinde konuştu.