Kazlıçeşme'deki Bu Arsanın İmar Planı Onaylandı

05 December 2016

Kazlıçeşme'de Marmaray'ın geçeceği arsanın Marmaray proje sahası dışına kalan kısımları ticaret alanı olarak belirlendi. Bakanlık tarafından onaylanan plan askıya çıkarıldı...

İstanbul Kazlıçeşme'de 1578 ada 2 nolu parselin Marmaray proje sahası dışında kalan kısmi alanın yakın bölge fonksiyonel gelişim potansiyeli ve çevre yapılanma şartlarında ticaret alanı olarak belirlendi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 2 Nisan 2015 tarihinde re’sen onaylanan ve askıya çıakrılan 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliğine ilişkin yapılan itirazların kısmen kabulü ve kısmen reddi hususunda yapılan düzenlemeler neticesinde imar planı bakanlık tarafından 14 Kasım 2016 tarihinde re’sen onaylandı ve plana konu alanların “Plan Değişikliği Onama Sınırı Dışında Kalan” kısımlarının kesinleştiği bildirildi.

İmar planı 5 Aralık 2016 ile 3 Ocak 2017 tarihleri arasında askıya çıkarıldı. Plan 30 gün boyunca Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ilan panosu ile internet sitesinde askıda kalacak.