Kentsel dönüşümde ilk hedef 5 yılda 1.5 milyon konut

15 March 2019

Daha güvenli ve modern şehirler kurma adına Türkiye genelinde yürütülen kentsel dönüşüm çalışmaları, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kontrolünde gerçekleştiriliyor.

Türkiye'nin deprem bölgesinde olduğunun bilincinde hareket ettiklerini belirten Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, kentsel dönüşümde öncelikle hedefin 5 yılda 1.5 milyon konutu dönüşüme almak olduğunu ifade etti.

İLK OLARAK ÖNCELİKLİ KONUTLAR

Yürütülen kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında da bilgiler veren Bakan Kurum, şu anda öncelikli durumda olan konutların dönüşümünün sürdüğünü kaydederek, "Bu işin yüzde 10-15'ini TOKİ eliyle yapacağız. Düzenleme yaptık. İller Bankası ile kentsel dönüşüm projelerine yüzde 50’ye kadar faiz desteği verebiliyoruz. 4 milyar liraya kadar bunu verebileceğiz. Bu sayede de kentsel dönüşümü hızlandırmış olacağız" ifadelerini kullandı.

"MÜTEAHHİDİN ÇOK OLMASINDA YANLIŞ BİR ŞEY YOK"

Geçtiğimiz günlerde yapılan düzenleme ile müteahhitlik sisteminde radikal değişikliklere gidilmişti. Türkiye'de 440 bin müteahhit bulunmasının yaşanan sorunlarla bağlantısı olup olmadığı üzerine sorulan bir soruyu yanıtlayan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Müteahhidin çok olmasında yanlış bir şey yok. Çok olsun ama buradaki pazar payı eğer 440 bin müteahhide fazlaysa bir kısmını da yurt dışına açalım. Yurt dışında 11 milyar dolarlık iş yapıyoruz, bunun sayısını artırmamız lazım. Teknik personelimizin, mimarlarımızın, mühendislerimizin buradan iş alması lazım. Mahal listesine ‘şu seramik, şu kapı’ gibi yazacaklar, biz de bunları ülkemizde üreteceğiz ve yollayacağız" şeklinde konuştu.