Kentsel dönüşümü hızlandıracak yasa yolda

23 February 2018

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, Ceylan, “5 yıllık bir süreç içinde yaklaşık 1 milyon 200 bin konutu dönüştürebilmişiz. Ülkemizde 22 milyon civarında tahmin ettiğimiz bağımsız birim sayısının üçte biri riskli yapı niteliği taşıyor. Yaklaşık 7 milyon 500 bin konutun ülkemizde riskli yapı olduğunu tahmin etmekteyiz. 5-6 yıllık süreçte 1 milyon civarındaki konutun dönüşümü sağlayabilmişiz” şeklinde konuştu. 

Daha çok yapının dönüştürülmesi gerektiğine de değinen Ceylan, “Marmara Bölgesi’nde büyük depremlerin yaklaşmakta olduğunu bilim adamları ifade ediyor. Buna seyirci kalamayız” diye ekledi. 

"YASA MECLİS'TE"

Mehmet Ceylan, kentsel dönüşümün hızlandırılması gerektiğini vurgulayarak, “Vatandaşların depreme ve afetlere dayanıklı konutlara kavuşmasını sağlamak en öncelikli amacımız. Bakanlık olarak kentsel dönüşümün hızlanması adına bir yasa tasarısı hazırlayıp Başbakanlığa sunduk. Hedefimiz riskli gördüğümüz 7 milyon 500 bin adet konutun, her yıl en az 500 binini dönüştürmek. Bu 500 bin adet dönüşümü yapmak kolay değil, bunun önemli bir bölümünü de İstanbul ve çevresinde gerçekleştirmeyi hedeflemekteyiz” diye ekledi.