Kimler Konut Kredisi Kullanamaz ?

19 January 2015

Ev sahibi olma hayalini gerçekleştirmek adına kullanılan konut kredisi hangi koşullarda, kimler tarafından kullanılamaz ? İşte yanıtı...

Konut kredisi almak isteyenlere uzun vadeli konut kredisi ile kira öder gibi ev sahibi olmalarına olanak tanınıyor. Konut kredisi konut finansmanı için kullandırılan bir mortgage türü olarak karşımıza çıkıyor.

KİRA ÖDER GİBİ EV SAHİBİ YAPAN 10 PROJE

RESMİ SÜREÇ BAŞLIYOR

Konut kredisi alabilmek için ilk olarak gerçekleştirebileceğimiz işlem bankaya başvuru yapmak oluyor. Başvurunun kabul edilmesi halinde kredi için resmi süreç başlamış oluyor.

EVİN DEĞERİ BELİRLENİYOR

Sürecin başlamasıyla birlikte ekspertiz kredi kullanılmak istenen eve giderek, evin değerini belirliyor. Ekspertiz evin ancak yüzde 75'ine kredi verebiliyor. Ekspertizin raporuna göre banka kredi vereceği tutarı belirliyor.

KONUT KREDİSİ İLE İLGİLİ EN SON İSTATİSTİKLER

KİMLER KONUT KREDİSİ KULLANAMAZ ?

Geliri olan en az 18 en fazla 70 yaşındaki her birey konut kredisi kullanabiliyor. Konut kredisi kullanamayacak olan kişiler; daha önce kredi borcundan dolayı banka takip kararı çıkmış kişiler,bankalar tarafından yapılan kredi skorlaması kötü olan kişiler olarak karşımıza çıkıyor.

KONUT KREDİSİ YAPILANDIRMA SİSTEMİ NEDİR?