Kiptaş Bayrampaşa Cezaevi Kentsel Dönüşüm Projesi İçin Düğmeye Basıldı

30 March 2016

KİPTAŞ Bayrampaşa Cezaevi Kentsel Dönüşüm projesi için düğmeye basıldı. Tamamlandığında 11 bin kişiye ev sahipliği yapacak olan projenin Çed süreci başladı...

Bayrampaşa İsmetpaşa Mahallesi, Tuna Caddesi, 22372-22373 parselde konumlanan ve Kiptaş İstanbul Konut İmar Plan Turizm Ulaşım Sanayi ve Ticaret A.Ş tarafından yapılması planlanan Bayrampaşa İsmetpaşa Kentsel Dönüşüm projesi için düğmeye basıldı.

Çed süreci başlayan Kiptaş Bayrampaşa Kentsel Dönüşüm projesi 303 milyon 379 bin 432,5 TL yatırımla hayata geçiriliyor.

İÇİNDE YOK YOK...
112 bin 870,87 metrekare arsa üzerinde yükselen Kiptaş Bayrampaşa Cezaevi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında 2 bin 608 konut ve 127 ticari ünite yer alıyor.

Bayrampaşa Kentsel Dönüşüm Kiptaş projesinin sosyal olanakları arasında ise;
-Cami
-Sinema salonu
-Tiyatro
-Kafe
-Bisiklet yolları
-Çocuk oyun parkuru
-Hamam
-Açık oyun alanları
-Karşılama meydanı
-Su oyun alanları
-Taziye evi
-Sabit pazartesi
-Medikal çarşı
-Yürüyüş parkuru
-Parkla entegre anfi
-İlköğretim okulu yer alıyor.

Atatürk Havalimanı’na 20 kilometre uzaklıkta konumlanan Kiptaş Bayrampaşa Eski Cezaevi Kentsel Dönüşüm projesi, Sağmalcılar metro durağına ve Kartaltepe-Kocatepe metro istasyonuna yakın mesafede yer alıyor. Bayrampaşa Devlet Hastanesi de proje sahasında yer alıyor.

Konut+ticaret+cami+sosyal alan+açık spor tesisi konseptinde tasarlanan Kiptaş Bayrampaşa Kentsel Dönüşüm projesinin 900 günde tamamlanması hedefleniyor.

ÇALIŞMALAR BU YIL BAŞLIYOR
Bayrampaşa Cezaevi Kentsel Dönüşüm kapsamında inşa edilecek olan projenin 2016’nın ilk çeyreğinde hazırlık aşaması tamamlanarak 2. çeyrekte hafriyat işlemlerinin  3. çeyrekte kaba inşaat işlerinin ve akabinde de ince inşaat işlerinin tamamlanması hedefleniyor.

Bayrampaşa Cezaevi Kentsel Dönüşüm projesinin 2018 yılının sonu veya 2018 yılının ilk çeyreğinde iskanına başlanması planlanıyor.

TAMAMLANDIĞINDA 11 BİN KİŞİYİ AĞIRLAYACAK
Kiptaş Bayrampaşa Cezaevi Kentsel Dönüşüm projesi tamamlandığında yaklaşık 11 bin kişiye ev sahipliği yapacak.

HABER: Şengül KIRMIZITAŞ