KİPTAŞ Silivri 4. Etap kura çekimleri başladı

27 June 2020

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki olan KİPTAŞ'ın Silivri'deki yeni sosyal konut çalışmasında başvuru döneminin ardından kura çekimleri başladı. Proje kapsamında 1396 konut hayata geçirilecek. Kura çekimleri için 26-27-28 Haziran günleri belirlendi.

Silivri'de yatay mimarili, huzur dolu bir yaşam alanı sunmaya hazırlanan KİPTAŞ Silivri 4. Etap projesinde 474 adet 2+1 açık mutfak, 702 adet 2+1 kapalı mutfak, 220 adet 3+1 kapalı mutfak daire tipli konut inşa ediliyor.

40 BİN 392 BAŞVURU

KİPTAŞ Silivri 4. Etap çalışmasında dün gerçekleştirilen kura törenine İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da katıldı. Törende bir konuşma yapan İmamoğlu, 40 bine yakın katılımcı arasından noter huzurunda çekiliş yapacaklarını belirterek, "Tümüyle süreç başından bu yana hep şeffaf yönetildi. Bu şeffaf yönetilmesi ve kıymetli bir şey. Kuruma olan güveni arttıracak ve bundan sonraki süreçlerde de inşaat süresince devir vesaire gibi unsurlarda da bu şeffaflık devam edecek" diye konuştu.

YENİ PROJELER İÇİN YEŞİL IŞIK

Konuşmasında KİPTAŞ'ın hızlı bir şekilde yeni sosyal konutlar üretmesinin şart olduğuna dikkat çeken İBB Başkanı İmamoğlu, "Kentin estetiğine, kentin güzelliğine güzellik katacak ve çevre duyarlılığı en üst seviyede olacak ve de aynı zamanda kaliteli yapılarla en uygun koşullarda dar gelirli insanlarımıza konut imkanı sağlayacak şekilde yolla devam etmelidir. Ben heyecanla ikincisini üçüncüsünü, KİPTAŞ'ın bu yeni döneminde hızlıca bekliyorum" şeklinde konuştu.

BUGÜN 2+1 KONUTLARDA HEYECAN YAŞANIYOR

Kura çekimi öncelikle, şehit aileleri, harp, vazife malulleri, dul, yetim, en az yüzde 40 oranında engelliler ile sağlık personelleri için düzenlendi. Ayrıcalıklı grupların kura çekiliş sırası da kura ile belirlendi. Her ayrıcalıklı grup için 2+1 kapalı mutfak tipinde 50 konut ayrıldı. Bugün 552 adet 2+1 kapalı mutfaktan oluşan daireler için kuralar çekiliyor. Yarın ise 3+1 kapalı mutfaktan oluşan konutların hak sahipleri belirlenecek.