KİPTAŞ'ın dayanıklı ucuz konut kampanyasına başvurular başladı

17 February 2020

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki olan KİPTAŞ, İstanbul sınırları içerisinde riskli yapı olduğu tespit edilen binalarda yaşam süren vatandaşlar için depreme dayanıklı ucuz konut kampanyası başlattı. Kampanya kapsamında 272 adet konut satışa sunulurken konutlar için başvuru dönemi bugün başladı.

KİPTAŞ'ın söz konusu kampanyasında yer alan konutların çoğu hemen oturum şansı barındırırken konutlar; KİPTAŞ'ın Çatalca, Silivri, Tuzla, Zeytinburnu, 5. Levent ve Başakşehir'de yer alan projelerinde bulunuyor. Konutlar 2+1 ve 3+1 daire tipi seçeneklerini taşırken büyüklükleri, 83 ile 165 metrekare arasında değişiyor.

BAŞVURU İÇİN RİSKLİ YAPI BELGESİ

KİPTAŞ tarafından başlatılan depreme dayanıklı ucuz konut kampanyasına başvuruda bulunmak için oturduğu yapının riskli olduğunu gösteren belge bulunması gerekiyor. Diğer başvuru şartları arasında 18 yaşını doldurmak, bir başka konut sahibi olmamak, ödeme alışkanlığı olduğunu göstermek gibi şartlar bulunuyor.

KİPTAŞ'ın İBB'nin Deprem Seferlik Planı'na katkı olarak ve İstanbul'daki deprem gerçeğine karşı farkındalık yaratmak için başlattığı kampanyaya başvuruda bulunmak isteyen vatandaşlar, KİPTAŞ'ın genel müdürlüğünde bu işlemi gerçekleştirebilecekler.

FİYATLAR 185 BİN TL'DEN BAŞLIYOR

KİPTAŞ'ın 6 projesinde satışa sunduğu 272 konutun fiyatları 185 bin TL'den başlayarak konut özelliğine göre yükseliyor. Vatandaşlara kolay ödeme seçenekleri sunulurken 24 ay vade farksız, 36, 48 ve 60 ay için 0.75 faiz oranı ve banka masrafsız sabit ödeme imkanı şansı bulunuyor. Ayrıca peşin alımlarda yüzde 10 indirim de uygulanıyor.

KİPTAŞ'ın bu kampanyadan elde edeceği geliri kentsel dönüşüm ile depreme dayanıklı konut sayısını artırma çalışmalarına kaynak yaratacağı bildirildi.