KİPTAŞ'ın Güngören'deki dönüşüm projesinde temel atıldı

22 December 2021

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştirak şirketlerinden olan KİPTAŞ, megakentte kentsel dönüşüm ve sosyal konut projelerine hız verdi. Çok ciddi deprem tehlikesi bulunan İstanbul'da güvenli yapı stokunun bir an önce kurulması büyük önem taşıyor. Bu bakımdan hayata geçirilen yeni sosyal konut ve kentsel dönüşüm projeleri oldukça önem taşıyor.

KİPTAŞ'ın yeni projesi Avrupa Yakası ilçesi Güngören'de inşa ediliyor. 5 yıldır yerinde dönüşüm kapsamında hiçbir firma ile anlaşamayan Doğakent Evleri'nde KİPTAŞ aracılığıyla kentsel dönüşüm uygulanacak.

İBB'nin aktardığı habere göre, söz konusu projede bugün temel atma töreni düzenlendi. Törene İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt da katılım gösterdi.

"KİPTAŞ ZAMANINDA MÜDAHALE ETTİ"

Düzenlenen törende konuşma yapan ve Doğakent Evleri'nin dönüşüm sürecinden bahseden İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Süreci; akılcı, vicdanlı ve adaletli yönetememiştir. Ama hem vatandaşlarımızın feraseti hem KİPTAŞ kurumumuzun sürece zamanında müdahale edip, zamanında takipleri yapması ve de açıkçası teşekkür ederim ki Şehircilik Bakanlığı’nın da bu anlamda doğru müdahaleler yaparak sürece katkı sunması vesilesiyle bu iş, bu zamana, bu ana gelmiştir" ifadelerini kullandı.

Kentsel dönüşümün siyaset üstü bir mesele olduğu görüşünü yineleyen İmamoğlu, "Bu şehrin dönüşmesi lazım. Ne yazık ki güçlü ve dayanıklı olmayan yapılarımızın, hızlıca güçlü ve dayanıklı hale gelmesi şarttır. Bu anlamdaki dönüşüm mücadelemizin amacına kavuşması için, her kurumun siyaset üstü düşünüp, birbirine katkı sunması lazım, birbirine destek olması lazım. Bununla yeter mi? Yetmez. Aynı zamanda vatandaşlarımızın da uzlaşmacı olması lazım. Yani bir sitedeki dönüşüm, öncelikli olarak bir para kazanma mekanizması değildir; olamaz. Her vatandaşımızın öncelikli hesabı, öncelikli mevzusu, uzlaşmayla binasının dönüşmesini sağlamak olmalıdır" şeklinde konuştu.