KİPTAŞ'ın yeni genel müdürü Ali Kurt oldu

08 August 2019

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İBB'nin yeni üst yönetimini kamuoyuna tanıttı. Tanıtım toplantısında bir konuşma yapan İmamoğlu, "Bugün 40'ıncı gündeyiz. Böyle büyük bir organizasyonda yaptığımız hazırlıklar üst seviyede. 85 bin çalışanımıza şunu söylüyorum; emeğiyle bizimle çalışan herkesin başımızın üstünde yeri vardır. Çalışmıyorsa, emek vermeden maaş alıyorsa bizim duruşumuz ona karşıdır" ifadelerini kullandı.

KİPTAŞ'TA YENİ DÖNEM

KİPTAŞ'ın eski genel müdürü İsmet Yıldırım, 31 Mart yerel seçimlerinde AK Parti'nin Ümraniye belediyesi başkanı adayı olmuş ve seçimi kazanmıştı. İsmet Yıldırım'dan sonra boşalan genel müdürlük koltuğuna vekaleten Bilal Veli atanmıştı.

Ekrem İmamoğlu yönetiminde değişime giden KİPTAŞ'te yeni genel müdür ise Ali Kurt oldu.

ALİ KURT KİMDİR?

1981 yılında İstanbul'da doğan Ali Kurt, ilk, orta ve lise öğrenimini Mersin'de tamamladı. Lisans eğitimi için Yıldız Teknik Üniversitesi Jeodezi ve Fotogrametri Mühendisliği bölümünü tamamlayan Kurt, 2005 yılında mezun oldu ve 2011-2013 yılları arasında Okan Üniversitesi'nde Kentsel Dönüşüm programında yüksek lisans eğitimini tamamladı. 2005 yılında TOKİ'de göreve başlayan Kurt, bu birimde uzman yardımcılığı ve uzman görevlerinde bulundu. 2013-2018 yılları arasında ise İstanbul Arsa Üretim Şube Müdürlüğü olarak 5 yıl görevde bulundu.