Kira beyannamesi vermemenin cezası 2018

22 March 2018

2017 yılında konut veya işyerinden kira geliri elde edenler, 1-25 Mart 2018 tarihleri arasında kira beyannamesinde bulunacaklar. Mükellefler için ilk taksit dönemi devam ederken ikinci taksit dönemi ise Temmuz ayı olarak belirlendi.

KİRA BEYANNAMESİ KİMLER VERMELİ?

Kira beyannamesi için yıllık belirli bir oranda istisna tutarı belirleniyor. Buna göre, 2017 yılında konutta 3 bin 900 TL ve üzeri kira geliri elde edenler, iş yerinde ise 30 bin TL ve üzeri kira geliri elde edenler kira beyannamesi vermek zorundadırlar.

Gelir İdaresi Başkanlığı, geçtiğimiz haftalarda yeni bir uygulamayı hizmete açtı. Buna göre, "Kira beyannamesi vermeli miyim?" düşüncesinde olanlar hazırlanan testi doldurarak sonucu görebilirler. Gelir İdaresi Başkanlığı'nın hazırladığı, "Kira beyannamesi vermeli miyim?" testine https://intvd.gib.gov.tr/hazirbeyan/beyannameVermeliMiyim.html adresinden ulaşılabilir. Sorgulama sonrası kira beyannamesi vermelidir sonucu alanlar, belirlenen süre zarfında beyannamede bulunmalıdırlar. Peki, kira beyannamesi vermemenin cezası 2018 nedir? İşte yanıtı…


3- Diğer seçenek ise yaşlı, engelli veya hasta mükellefler için oluşturulmuş durumda. Buna göre 60 yaş ve üzeri kira beyannamesi verme mükellefi kişiler, engelli mükellefler veya hastalığı sebebiyle vergi dairesine gidemeyecek durumda olan mükellefler, Vergi İletişim Merkezi'ni (444 01 89) arayarak randevu alabilirler. Alınan randevu sonrası adreslerine gelecek görevliler sayesinde kolay bir şekilde kira beyannamesi verebilirler.