Kira Gelir Vergisi’nin son taksitini ödemek için son tarih 31 Temmuz

17 July 2017

İş yeri ve konutlarından kira geliri elde eden vatandaşlar, “Kira Geliri Vergisi” ikinci taksitini 31 Temmuz 2017 tarihine kadar ödemek zorundalar.

Kira geliri elde edenler için ikinci taksit vergi ödemeleri 1 Temmuz tarihinde başladı. ‘Kira Geliri Vergisi’ ikinci taksiti ödeme süresi, 31 Temmuz 2017 tarihinde sona erecek.  2016 yılında konut ve işyeri kira geliri elde edenler bu yıl 1-27 Mart tarihleri arasında kira geliri beyanı yaptı. Verginin, birinci taksitinin ödemesi Mart ayında yapıldı. 2016 yılında verilen beyanname sonrası ödenecek kira geliri vergisi iki taksitte ödeniyor. Temmuz ayının sonuna kadar ödemesini yapmayanlara gecikme faizi hesaplanıyor.

Kira Geliri Vergisi’nin ikinci taksit ödemesi, anlaşmalı bankalardan, bankaların internet sitelerinden ya da vergi dairelerinden yapılabiliyor. İnternet üzerinden Hazır Beyan sistemi ile beyannamesini veren mükellefler, aynı sistem üzerinden anlaşmalı banka veya kredi kartı ile ödemelerini yapabilecek.

Gelir İdaresi Başkanlığı, internet üzerinden yapılacak ödemelerde mağduriyetlerin yaşanmaması için bilgisayar tarayıcısına www.gib.gov.tr adresi veya bankaların resmi internet adresleri yazılarak giriş yapılması gerektiğini duyurdu.