Kiracı Olan Emeklilere Müjde Gibi Proje

25 August 2014

Emekliyi kira öder gibi ev sahibi yapacak bir proje hazırlandı. Projenin TOKİ'ye sunulması bekleniyor.

Kiracı olan emeklilerin gözü kulağı Toplu konut İdaresi Başkanlığı'nda TOKİ'ye 'emekli kentleri' çağrısı yapan emekliler, bu konuda müjde bekliyor.

Emekliler birçok kesime özel konut projeleri üreten TOKİ'nin kendileri için geliştireceği özel projelerde yer almak istiyor. Kira öder gibi ev sahibi olmak isteyen emekliler projede kendilerine hayatı kolaylaştıracak imkanlar da bulunmasını bekliyor.

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) tarafından hazırlanan teklif dosyasının önümüzdeki günlerde TOKİ'ye ulaşması bekleniyor. TÜED Başkanı Kazım Ergün, emeklilerin azımsanamayacak bir kesiminin kiracı olduğunu ve gelirlerinde ciddi erimeler yaşandığını belirterek, "Bu doğ-rultuda; TOKİ'nin örnek bir proje hazırlayıp, hemen hemen tüm illerimizi kapsayacak şekilde 'Emekli Kentleri' projeleri üretmesini istiyoruz" dedi.

Ergün, sözlerine şöyle devam etti:

"Emeklilik ve yaşlılık dönemine uygun planlar üretilmesini, siteler içinde engelli yaşlıların yaşam hakkına göre düzenlemeler de yapılmasını, evlerin içlerinin yaşlılara göre planlanmasını, 24 saat sağlık görevlisi ve ambulans ile temizlik ve bakım birimleri bulundurulmasını, kısacası her şeyin yaşlılara göre planlanmasını istiyoruz. Bu projeler için kamu arazilerinden arsalar temin edilerek ev maliyetlerinin en düşük tutarlara çekilmesi en doğru yaklaşım olacaktır. Sosyal etkinlik alanlarının da yer alacağı bu sitelerde sanatsal ve kültürel faaliyetlere yer verilebilecek kompleksler de inşa edilmelidir. Gerekirse bu projeler için Dünya Bankası ve benzeri kuruluşlardan da hibeler alınmalı. Emekliler artık son dönemlerini kendi evlerinde tamamlamak istiyor"

BAKIM BİRİMLERİ

Takvim'de yer alan habere göre, evlerin içi yaşlılara göre planlanması, engellli yaşlılara göre düzenlemeler yapılması, 24 saat sağlık görevlisi ve ambulans bulundurulması, temizlik ve bakım birimlerinin hazırda olması gibi maddeler de sunulan projenin detaylarında yer alıyor.