Kocaeli'ne yeni metro ve tramvay hatları geliyor

24 May 2018

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, kente yeni iki metro hattı, dört tramvay hattı kazandırmak adına çalışmaların başladığı belirtildi. Projeler için ihale süreci başlarken ön yeterlilik ihalesine yedi firmanın katıldığı bildirildi.

Kente kazandırılacak iki metro hattı kuzey ve güney yakalarda hayata geçirilecek. Kuzeyde Körfez Kirazlıyalı ve Kartepe Cengiz Topel Havaalanı'na kadar 37 kilometrelik metro hattının inşa edileceği belirtilirken güneyde, Gölcük-İzmit istikametinde oluşturulacak 21 kilometrelik metro hattı için ön proje hazırlanacak.

24 DURAKLI HAT

Hayata geçirileceği kesinleşen Körfez Kirazlıyalı ve Kartepe Cengiz Topel Havaalanı 37 kilometrelik metro hattında toplam 24 durak bulunacağı belirtildi. Hattın duraklarından 6 adeti Körfez ilçesinde, 3 adeti Yarımca ilçesinde, 3 adeti Tütünçiflik'te, 3 adeti ise Derince bölgesinde olacak. İzmit sınırları içerisinde ise 10 adet istasyon hayata geçirilecek.

Kocaeli'nde mevcut tramvay hatlarına ise yeni hatlar entegre edilecek. Edinilen bilgilere göre, Kuruçeşme hattı 1 kilometre daha uzatılarak Paljyolu tramvay hattına bağlanacak. Alikahya stadyum hattı da 3 bin 500 metre uzanarak Yahya Kaptan’daki mevcut hatla birleştirilecek. Şehir Hastanesi hattı ise Bekirdere bölgesinde tramvay hattı ile bağlanacak. Şehir Hastanesi ve Stadyum tramvay hattının120 günde tamamlanarak hizmete açılacağı bildirildi.