Konut fiyatlarındaki zammın yüzde 10’u bulması bekleniyor

10 July 2018

Kısa bir süre önce yayınlanan verilere göre, Türkiye’de inşaat ve işçilik maliyetleri son bir yıl içerisinde rekor bir artışa imza attı. Bu maliyetler henüz konut fiyatlarına yansımamış olsa da, konunun uzmanları, fiyatların kısa bir süre içerisinde zamlanacağını ve konut almak isteyen vatandaşların ellerini çabuk tutmaları gerektiğini ifade ediyorlar.

Konut Yatırımcıları ve Geliştiricileri Derneği (KONUTDER) Başkanı Altan Elmas ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada, inşaat maliyetlerinin bir yıl içerisinde yüzde 19.91 oranında yükseldiğini ve konut üreticilerinin maliyet yükünün de aynı oranda arttığını söyledi. Konut fiyatlarının, bu yılın Eylül ayına kadar yaklaşık yüzde 10 oranında zamlanacağını belirten Elmas, konut satın almak isteyen herkesin elini çabuk tutması gerektiğini söyledi.

Kamu bankalarının öncülüğünde başlatılan konut kredisindeki faiz indirimi kampanyası ve inşaat firmalarının başlattığı yüzde 20 indirim kampanyasının sonra erdiğini ifade eden Elmas, konuttaki alım fırsatlarının hala devam ettiğini vurguladı. Ağustos ve Temmuz aylarında konut fiyatlarının yavaş yavaş zamlanmasını beklediklerini belirten Elmas, bu zammın Eylül ayına kadar yüzde 10’u bulabileceğini belirtti.