Konut kredilerinde Haziran'da beklenen faiz indirimleri olmadı

01 July 2021

Geçen yılın Haziran ayında devlet destekli kamu bankaları tarafından sunulan tarihin en düşük maliyetli konut kredisi kampanyasıyla konut sektöründe satış rekorları kırılmıştı. Bu fırsattan yararlanmak isteyen vatandaşlar, hem Haziran hem de Temmuz aylarında konut alımına yönelmişti.

Pandeminin etkilerinin sürdüğü bu dönemde inşaat firmaları ve gayrimenkul yatırımı yapmayı bekleyenler tarafından Haziran ayında benzer bir konut kredisi kampanyası beklentisi vardı. Ancak Haziran ayında kamu veya özel bankalarda düşük faizli konut kredisi kampanyası başlatılmadı.

2021 yılının başından yılın ortasına kadar konut kredilerinde yüksek faiz oranları görülüyor. Bu durum konut satışlarını olumsuz etkiliyor.

FAİZLERDE DEĞİŞİKLİK OLMADI

Geçen aylarda olduğu gibi Haziran'da kamu veya özel bankaların konut kredisi faizlerinde büyük değişiklikler yaşanmadı. Kamu bankaları arasında Ziraat Bankası tarafından 120 ay vadeli yüzde 1.37 faiz oranından konut kredisi sunuluyor. VakıfBank'ta yüzde 1.34 faizli, HalkBank'ta ise yüzde 1.38 faizli konut kredileri bulunuyor.

Özel bankalar arasında en uygun konut kredisi Yapı Kredi Bankası'nda görülüyor. Bu bankada 120 ay vadeli konut kredileri için yüzde 1.39 faiz oranı uygulanıyor.

İş Bankası'nda yüzde 1.41 faiz oranından 120 ay vadeli konut kredisi sunulurken Garanti BBVA'da yüzde 1.46, ING Bank'ta yüzde 1.59, QNB Finansbank'ta yüzde 1.69 faiz oranından konut kredisi sunuluyor. Öte yandan bazı bankalar bünyelerinde kampanyalı konut kredisi de sunuyor.