Konut kredisi faizleri iniyor

07 May 2018

Geçtiğimiz gün yürürlüğe giren konutta KDV indirimi ve tapu harcı indiriminden sonra bugün de konut kredisi faizleri için somut gelişmeler yaşandı.

Bir süredir yüksek oranlı konut kredisi faizleri nedeniyle konut sektöründe durgunluk yaşandığı sektör temsilcileri tarafından dile getiriliyordu. Sektör temsilcileri aynı zamanda devletten de konut kredisi faizleri için hamle beklentilerini dile getiriyorlardı. Nihayet hem temsilcilerin, hem de konut yatırımcılarının beklediği haber geldi.

Habertürk'ün Reuters kaynaklarına dayandırdığı habere göre, şu anda sektörde ortalama yüzde 1.25 seviyelerinde olan hatta bazı bankalarda yüzde 1.35 seviyelerine kadar çıkan konut kredisi faiz oranlarının yüzde 1 civarına çekilmesi bekleniyor.

8.5 yılın zirvesinde olan konut kredisi faizleri için yakın zaman içerisinde olumlu gelişmeler yaşanması beklenirken Reuters kaynağına yapılan açıklamada, "Düşük bir faiz oranı olacak. Yüzde 1 civarı olacak. Yüzde 1'in altında bir rakam da belirlenebilir ancak henüz belirlenmedi. Şu anda üzerinde çalışılıyor" ifadeleri kullanıldı. Haberde bir başka kaynağın daha görüşlerine yer verilirken, sektörün büyük bankalarının da projede yer alma istekleri kaynak tarafından dile getirildi. Öte yandan bugün, Türkiye Bankalar Birliği'nin genel kurulunda konuşan Başbakan Binali Yıldırım da Ziraat Bankası'nın konut sektöründe stokları azaltmaya yönelik bir kampanya başlatacağını duyurmuştu.