Konut kredisi faizleri ne zaman düşer?

05 April 2018

Yüksek faiz oranlı konut kredileri son zamanlarda konut sektörünün en büyük sorunu olarak gösteriliyor. Sektör temsilcileri de bu durumu kabullenirken bu konu hakkında devletten destek beklediklerini sürekli dile getiriyorlar.
2017 yılının ilk çeyreğinde 0.90 seviyelerinde seyreden konut kredisi faiz oranları 2018 yılının ilk çeyreğinde 1.50 seviyesini gördü. Tarihi zirve yapan kredi faizleri karşısında konut sektörü çeşitli kampanyalar sunarak yatırımcıların ilgisini çekmeye çalışıyor.

Konut kredisi faiz oranlarının bu denli yükselişinin ardından gözler hükümete çevrildi. Ekonomi Koordinasyon Kurulu'nun yüksek faiz oranlarını düşürme konusunda sık sık toplantı yaptığı biliniyordu. Geçtiğimiz günlerde de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Nisan ayı ortasında faizleri düşürecek paketi açıklayacağı aktarıldı. Bu flaş gelişme karşısında gayrimenkul yatırımcıları, "konut kredisi faizleri ne zaman düşür?" sorusuna bir kez daha yanıt aramaya başladılar.


Gayrimenkul yatırımcılarının önem verdiği bu konu karşısında uzmanlar kesin görüş bildirmeme konusundaki hassasiyetini koruyorlar. Hükümetin faizleri düşürme konusundaki kararlı tavrı karşısında bile faizlerin ne zaman düşeceği konusunda kesin bir görüş veya bilgiye ulaşmak mümkün gözükmüyor.