Konut kredisi faizleri yeniden düşüş trendine girer mi?

25 June 2019

Konut kredisi faiz oranlarında Haziran ayıyla birlikte düşüşler görüldü. Son iki hafta içerisinde 8 bankanın faiz indirim kararı almasıyla konut kredisi faiz oranlarında ortalama yüzde 2,07'e düştü.

İki hafta içerisinde faiz indirimi yapan bankalar arasında kamu bankaları da yer alıyor. Akbank, HSBC, Garanti BBVA, ING Bank, Yapı Kredi Bankası, Anadolubank faiz indirimi yaparken HalkBank ve ICBC Bank kampanyalı konut kredilerinde faiz indirimi yaptı.

2018 yılının son çeyreğinde başlayan konut kredisi faiz indirimi trendiyle ortalama faiz oranı yüzde 2'nin altına kadar düşmüştü. Bu düşüş trendi 2019 yılının ilk üç ayında da sürse de Mart ayıyla birlikte yerini yükselişe bırakmıştı. Haziran ayında yaşanan faiz indirimleriyle birlikte gayrimenkul yatırımcıları yeni bir düşüş trendinin olması yönünde beklentiye girdiler. Ancak uzmanlar bu durum hakkında temkinli yaklaşıyorlar.

EN UYGUN FAİZ ORANI DEĞİŞMEDİ

Konut kredilerinde yatırımcılara sunulan en uygun kredi yüzde 1,55 ile Ziraat Bankası ve HalkBank tarafından sunuluyor. Öte yandan kamu bankaları tarafından yatırımcılara sunulan yüzde 0,98 faiz oranlı konut kredisi kampanyası da devam ediyor. Kampanya anlaşmalı projelerde geçerli olurken özel bankalar arasından İş Bankası da kampanyaya dahil oldu.

Bazı bankaların güncel konut kredisi faiz oranı şu şekilde: (10 yıl vade)

Ziraat Bankası: Yüzde 1.55
HalkBank: Yüzde 1.55
ING Bank: Yüzde 1.74
VakıfBank: Yüzde 1.79
Kuveyt Türk: Yüzde 1.84
Garanti Bankası: Yüzde 1.85
Yapı Kredi: Yüzde 1.88
Akbank: Yüzde 2.06
QNB Finansbank: Yüzde 2.09