Konut Kredisi Kullananlara KDV Uyarısı

20 September 2016

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin konut kredisi ile alınan evlerde ödenen KDV'nin geri alınabileceği konusunda vatandaşları uyardı...

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin finansal kiralama yöntemiyle veya sahip olduğu evi teminat göstererek konut alanların KDV'den muaf olduğunu, konut kredisi kullanan vatandaşların ev için ödedikleri KDV'yi geri alabileceklerini açıkladı.

Kredi kullanıldığında 150 metrekarenin altındaki evler için çekilen tutarın yüzde 1'i, 150 metrekare ve üzeri evler için yüzde 8'i kadar KDV ödendiğini hatırlatan Başkan Şahin, insanların düzenlemeler hakkında yeterince bilgili olmadığını ve ödenen KDV'nin geri alınabileceğini söyledi.

Başkan Şahin, KDV tutarının iadesini il ve ilçe hakem heyetlerine ve Tüketici Mahkemelerine başvurarak isteyebileceklerini belirtti. Şahin, "2 bin 320 TL'ye kadar bağlı bulundukları Kaymakamlık Hakem Heyetlerine, 2 bin 320 TL ile 3 bin 480 TL arasındaki tutarlar için Ticaret İl Müdürlükleri bünyesinde bulunan İl Hakem Heyetlerine, 3 bin 480 TL ve üzerinde ise Tüketici Mahkemelerine başvurarak haksız alınan KDV bedelini geri alabilirler" dedi.