Konut Kredisiyle Alınan Ev Nasıl Satılır?

16 June 2015

Evini konut kredisi kullanarak satın alanlar için 'konut kredisiyle alınan ev nasıl satılır' sorusunun yanıtı bu haberde...

Konut kredisi kullanarak bir ev satın aldınız ve konut kredisi borcunuz bitmeden evinizi satmak istiyorsunuz. Konut kredisi kullanılarak aldığınız evin, konut kredisi borcu süresince banka adına tescilli oluyor. Yani, konut kredisi borcunuz bitene kadar eviniz bankaya ait oluyor. Konut kredisi borcunuzda ödemelerin aksaması ya da yapılmaması durumunda ise konut kredisi çektiğiniz banka, evi satıp borcunu sizden tahsil edebiliyor.

ŞUBAT 2015 KONUT KREDİSİ FAİZ ORANLARI

Konut kredisi ile alınan ev 3 farklı yöntemle satılabiliyor :

1- Evinizin üzerindeki ipotek kaldırılırak satış yapılabilir,
2- Tüketici kredisi kullanarak ipoteği kaldırıp evinizin satış işlemini gerçekleştirebilir,
3- İpotekli ev borcu ile birlikte evinizi alıcıya devir edebilirsiniz.

İCRADAN EV ALIRKEN KONUT KREDİSİ KULLANILABİLİR Mİ?

BORCU KAPATARAK SATIŞ YAPILMASI

Kredi eve talip olan alıcı ile satıcının aralarında anlaşması durumunda evi satın alacak kişi parayı nakit olarak verir ve bu parayla bankadaki kredi borcu kapatılır. Borç kapatılırken bankaya yüzde 2 erken kapatma cezası ödenir. Bu cezanın alıcı tarafından mı yoksa satıcı tarafından mı ödeneceği önceden belirlenmelidir. Anlaşma sözlü veya yazılı olabilir. Daha güvenli olması için noterde yazılı sözleşme yapılmalıdır. Borç kapatıldıktan sonra tapuda alım satım işlemi yapılabilir.

TÜKETİCİ KREDİSİ KULLANARAK SATIŞ YAPILMASI

İpotekli evi satacak kişi ipoteği kaldırmak için bankaya kredi talebinde bulunarak da evin satışını isteyebiliyor.

İPOTEKLİ OLARAK DEVREN SATIŞ YAPILMASI

İpotekli ev devam eden borçla beraber satın alınabiliyor. Bu devir şeklinde borcun devri yapılıyor. Ancak ipotekli evi satın alan kişi satın altığı tarihten sonraki taksitlerinde K.K.D.F. ve B.S.M.V. vergilerini ödemek zorunda oluyor.

KONUT KREDİSİ BAŞVURUSU İÇİN GEREKLİ BELGELER